​Parfait de ciocolata si cafea

Promo

Instructiuni

1 Taiati patru fasii de hartie de copt la dimensiunea de 7.5 x 30cm, dati forma unui cilindru, lipind hartia de copt pe un carton de aceeasi dimensiune. Pentru a securiza forma, folositi sfoara. Formele pentru prajitura astfel realizate se vor pozitiona pe tava intinsa, de asemenea tapetata cu hartie de copt.

2 Topiti 225 gr ciocolata, pe baie de aburi, avand grija sa nu intre apa in ea, sa nu se arda sau sa se branzeasca. In fiecare forma turnati apoi cate o lingurita de ciocolata topita si cu ajutorul unui penson intindeti pe toata suprafata de jos, formand baza cilindrului, apoi, tot cu un penson, intindeti ciocolata pe intreg cercul. Repetati operatiunea aceasta pentru fiecare forma si apoi le dati cateva ore la rece.

3 Topiti restul de ciocolata (125 gr) in baie de aburi. Intr-o cratita mica dizolvati zaharul cu 7 linguri apa. Fierbeti la foc mic, timp de 5 minute pana se formeaza un sirop. Intr-un bol curat puneti galbenusurile, nes-ul frecat cu putin apa rece si mixati. Adaugati treptat, in fir subtire, siropul de zahar si mixati puternic pana ce amestecul de ingroasa si devine spumos si cremos. Intr-un alt bol mixati frisca pana isi mentine forma. Incorporati-o in amestecul de cafea.

4 Din acest amestec puneti deoparte o treime si adaugati ciocolata topita. Omogenizati si dati la rece ambele creme pentru aproximativ doua ore.

5 Desfaceti apoi cu grija maxima mulajele, intai partea de jos, apoi hartia de jur imprejur. Veti avea un cilindru de ciocolata.

6 Turnati cu lingura in formele de ciocolata in mod alternativ, crema de ciocolata si de cafea. Dati la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!    
 

 

Ingrediente

350 gr ciocolata neagra
75 gr zahar tos
3 galbenusuri
2 lingurite nes
esenta de cafea
zahar pudra
150 gr frisca
 
Pentru decor:
violete zaharisite: zahar pudra si albus de ou batut cu spuma

Produse folosite in aceasta reteta

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...