​Strudel cu mere si nuci

Promo

Instructiuni

Aluat
1 Aluatul se realizeaza adaaugand peste faina apa calduta, sarea, uleiul si esenta de portocale Compozitia obtinuta trebuie framantata. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, se lasa la odihnit, la loc cald cam 30 de min.

Umplutura
2 Se dau prin razatoarea cu ochiuri mari merele decojite si apoi se storc de zeama. Intr-o cratita se pun uleiul si merele. Se adauga zahar dupa gust, zaharul pudra cu esenta de vanilie si se lasa pe foc sa se inmoaie putin. La final se aromatizeaza cu esenta de mar cu scortisoara.

3 Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde, obtinand astfel doua foi. Se pune pe fiecare umplutura de mere, apoi bucati de miez de nuca. Se impacheteaza bine foile ca sa evitam scurgerea compozitiei.

4 Se ung doua tavi de chec cu unt sau se pune hartie de copt. Se aseaza fiecare strudel in tava si se inteapa cu furculita. Se introduc tavile in cuptorul incins aproximativ 50 de min., pana sunt coapte. Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar pudra sau vanilinat.

Pofta buna!    

Ingrediente

Pentru aluat:
600 gr faina
1 cana apa minerala
1 praf de sare
3 linguri ulei
esenta portocale
 
Pentru umplutura:
mere
zahar
2 -3 linguri ulei
1 lingurita zahar pudra cu 1 lingurita esenta vanilie
esenta mar cu scortisoara
miez de nuca

Produse folosite in aceasta reteta

Aroma unica pe piata din Romania, special gandita pentru cele mai sofisticate ...

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...