Cheesecake

Promo

Instructiuni

1 Preincalziti cuptorul la 170 de grade C. Folositi o tava rotunda pentru prajituri, preferabil cu fund detasabil.

2 Specific pentru cheesecake este blatul de biscuiti. Pentru realizarea acestuia, amestecati untul topit cu biscuitii zdrobiti si turnati amestecul in tava, apoi apasati cu lingura pentru a-l compacta. Dati blatul la rece.

3 Pentru umplutura, puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, superesenta de lamaie, coaja si sucul de lamaie. Amestecati cu mixerul, la viteza redusa, pana se obtine un amestec omogen.

4 Bateti albusurile pana se intaresc usor, apoi incorporati-le in amestecul de branza si adaugati stafidele. Scoateti tava din frigider si turnati amestecul de branza deasupra blatului de biscuiti.

5 Compozitia se coace la foc mic, timp de o ora. Pentru a se intari, dupa ce opriti cuptorul este recomandat sa lasati acolo compozitia timp de o ora, cu usa cuptorului intredeschisa.

6 Scoateti din prajitura tava, iar dupa ce s-a racit complet, presarati cu zahar pudra sau ornati cu topping de ciocolata, dupa gust. Inainte de servire, este preferabil sa lasati la rece.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blat:
75 gr de unt topit
225 gr biscuiti zdrobiti
 
Pentru crema:
450 gr de branza de vaci
225 ml de smantana
150 gr de zahat tos
4 oua
40 de grame de faina
1 lamaie
superesenta de lamaie
75 gr de stafide, imbibate cu apa
zahar pudra pentru ornare sau topping de ciocolata

Produse folosite in aceasta reteta

Superesentele au concetratie mare astfel incat dozajul este diferit de cel al ...

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...