Cupcakes cu frosting de frisca

Promo

Instructiuni

1 Mixati untul cu zaharul, apoi adaugati cacaua si ouale. Mixati de cateva ori. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, alternand cu laptele. La final aromatizati cu esenta de cafea. Puneti cate o lingura mare in formele de hartie si coaceti la 180 grade, in cuptorul preincalzit, maxim 20 minute. Scoateti si lasati la racit pe un gratar metalic.

Pentru frosting
2 Puneti gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Cand a devenit ca un burete, deci s-a hidratat, o puneti pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba. Incorporati-o in laptele condensat. Mixati frisca lichida pana devine tare, dupa care o mixati impreuna cu laptele condensat. Lasati la racit in frigider 2 ore, amestecand din cand in cand in compozitie, de jos in sus. Puneti frosting-ul in doua boluri si colorati-l cu putin colorant alimentar, rosu si galben. Ornati cu ajutorul unui pos.

Pofta buna!

Ingrediente

2 oua
100 gr unt
200 gr zahar
100 ml lapte
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
esenta de cafea
 
Pentru Frosting:
200 ml frisca lichida
180 gr lapte condensat
½ plic gelatina
50 ml apa rece
Colorant alimentar galben
Colorant alimentar rosu

Produse folosite in aceasta reteta

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...

Confera produselor de cofetarie si patiserie un aspect caracteristic. Am gand ...

Confera produselor de cofetarie si patiserie un aspect caracteristic.Am gandi ...