Guguluf aromat
Instructiuni
1 Incingeti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de guguluf si tapetati-o cu faina.
2 Intr-un bol mixati ouale cu laptele condensat si zaharul vanilinat. Adaugati untul topit si mixati pana la omogenizare completa. Adaugati, in ploaie, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
3 Puneti cate putin lapte pana ce amestecul devinde fluid si nu foarte gros. Intr-un bol curat turnati cam 1/4 din compozitie si amestecati cu cacao si esentele.
4 Turnati in forma unsa, alternand, cele doua compozitii.
Acum daca vreti puteti sa adaugati bucatele de nuci, migdale, stafide, rahat, pe care le infingeti cu un betisor in compozitie.
5 Coaceti la foc moderat, 170 grade, 35-40 minute. Lasati la racit pe un gratar metallic. Pudrati cu zahar pudra.
Pofta buna!
Ingrediente
2 oua
200 gr faina
1 cutie lapte condensat
100 ml lapte
1 plic zahar vanilinat
100 gr unt topit
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
esenta mar cu scortisoara
esenta migale
esenta rom
Pentru ornat:
ciocolata topita sau zahar pudra
fulgi de cocos, migdale, bilute colorate...
*optional nuci, stafide, migdale, bucatele de rahat sau de smochina