Inghetata cu migdale si ciocolata

Promo

Instructiuni

1 Migdalele se rumenesc usor in cuptor. Jumatate se toaca mare, iar jumatate, marunt.

2 Se pun la incalzit laptele cu zaharul, sarea si jumatate din smantana. Se adauga migdalele maruntite, se stinge focul, se acopera si se lasa 1 ora. Apoi se strecoara prin sita, apasand cu dosul lingurii, ca sa se scoata cat mai multa aroma din migdale. Laptele parfumat se pune din nou la incalzit.

3 Intr-un castron, se pune restul de smantana. Se bat galbenusurile, dupa care se toarna incet laptele cald peste ele si se adauga totul intr-o craticioara cu fundul gros. Se incalzeste la foc mediu, amestecand non-stop cu o spatula, pana cand compozitia se ingroasa.

4 Compozitia se strecoara printr-o sita fina in castronul cu smantana, se adauga esenta si se omogenizeaza bine. Se amesteca totul pana se raceste. Cand s-a racit compozitia se pune intr-un vas incapator si se baga la congelator.

5 Dupa 1-2 ore se scoate vasul de la congelator, se adauga restul migdalelor (cele tocate mare) si putina ciocolata faramitata, iar apoi se amesteca intreaga compozitie. Se lasa peste noapte in congelator. Se orneaza, dupa gust, cu fructe, frisca, biscuiti etc.

Pofta buna!

Ingrediente

250 ml lapte
150 g zahar tos
500 ml smantana dulce
270 g migdale intregi
ciocolata neagra
5 galbenusuri
1 esenta de migdale
1 varf de cutit de sare

Produse folosite in aceasta reteta

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...