Mocha Souffle

Promo

Instructiuni

1 Incingeti cuptorul la 190 grade. Intr-un vas amestecati esenta de cafea cu cafeaua claduta. Adaugati ciocolata rupta bucati si puneti vasul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Separati ouale. Peste galbenusuri adaugati ciocolata topita. Amestecati pana la omogenizare completa, dupa care adaugati 25 gr zahar tos si faina. Omogenizati.

2 Albusurile le mixati spuma tare, dupa care incorporati, treptat, restul de zahar (25gr) turnat in ploaie. Adaugati spuma de albusuri peste crema de cafea si ciocolata si cu ajutorul unei linguri de inox omogenizati usor. Ungeti cu unt formele termorezistente si tapetati cu fulgii de migdale. Turnati cu lingura, din compozitie, in formele de sufleu si coaceti 20 minute, la 170 grade.

3 Pentru sosul de cafea: puneti intr-un vas, pe foc mic, frisca lichida, ciocolata rupta bucati si cafeaua instant, esentele. Amestecati pana se topeste ciocolata si lasati foarte putin la fiert, pana cand totul capata consistenta unui sos dens si fluid.

4 Scoateti sufleul din cuptor. Crestati-l usor pe mijloc, puneti frisca rece si turnati peste sosul de cafea si ciocolata.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru souffle:
1 lingura fulgi de migdale
2 linguri cafea
esenta de cafea
100 gr ciocolata 50% cacao
2 oua
1 1/2 lingurita faina
50 gr zahar tos
 
Pentru sosul de ciocolata si cafea:
esenta de cafea
esenta de migdale
75 gr ciocolata
130 ml frisca lichida
frisca batuta pentru servire, cate o lingura
 
*din aceste cantitati ies aproximativ 2-3 portii de souffle, in functie de vasul folosit

Produse folosite in aceasta reteta

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...