Pasca cu branza dulce si stafide

Promo

Instructiuni

1 Aluat: Amestecati intr-un bol drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Turnati un pahar cu lapte si adaugati 2 linguri de faina, amestecand usor. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 30 minute.

2 Cerneti faina si puneti-o intr-un bol mare si cald. Incalziti uleiul, atat cat poate suporta dosul palmei. Dupa ce au trecut cele 30 de minute turnati maiaua peste faina, restul de lapte, zaharul, galbenusurile si praful de sare.

3 Incepeti sa framantati aluatul ca la cozonac. Aluatul va fi moale si lipicios. Turnati incet uleiul, cate putin, pe margine, incercand sa il incorporati. Framantati macar jumatate de ora, pana ce aluatul este lipicios, dar se desprinde de maini si de marginile bolului si incepe sa faca basici. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald macar 30 de minute. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald macar 30 de minute.

4 Umplutura: Amestecati intr-un bol toate ingredientele. Incingeti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt o forma de pasca sau de tort.

5 Luati o bucata de aluat si intindeti pe fundul formei de tort. Dintr-o bucata de aluat, mai micuta, faceti trei snururi. Doua le dati unul peste altul, le impletiti, formand un snur rasucit, pe care il puneti de jur imprejururul formei rotunde. Cu o lingura turnati umplutura formata din ingredientele date mai sus. Peste umplututa faceti o cruce din cel de-al treilea snur. Ungeti bine cu un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte.

6 Coaceti pasca la cuptor timp de 50-55 minute, sau, altfel spus, pana este bine coapta. Faceti testul cu scobitoarea, pentru siguranta. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din forma si lasati-o la racit. Taiati triunghiuri si serviti.

Ingrediente

Pentru aluat:
500 gr faina
400 ml lapte caldut
3/4 pahar zahar
200 ml ulei
2 galbenusuri
25 gr drojdie
putina sare
esenta de rom
 
Pentru umplutura:
500 gr branza de vaci
1/2 pahar zahar sau dupa gust
o lingura gris
un praf de sare
1 ou +2 albusuri
50 gr stafide
2 linguri smantana
1/2 lingurita scortisoara
1/2 esenta de rom
1/2 esenta de vanilie
 
Pentru uns:
un galbenus
3 linguri lapte
* tava 28 cm

Produse folosite in aceasta reteta

1,69 Lei

Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

2,94 Lei

Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...