Placintele cu branza dulce

Promo

Instructiuni

1 Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut timp de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare.

2 Cerneti faina si in mijlocul ei puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie. Esenta de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.

3 Intindeti o foaie de aproximativ 5 mm, din care taiati patrate de circa 8 cm. Puneti in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, ungeti marginile patratului cu albus de ou si aduceti colturile patratului in mijloc, presandu-le.

4 Ungeti-le cu galbenus de ou amestecat cu 3-4 linguri de lapte si coaceti la 180 grade, 30-35 minute.
Pudrati-le cu zahar pudra.

Pofta buna!    
 

Ingrediente

Pentru aluat:
250 gr faina
1 ou
coaja de lamaie
esenta de lamaie
1/2 pahar lapte
3/4 pahar zahar
6 linguri de ulei
15 gr drojdie
un praf de sare
 
Pentru umplutura:
250 gr branza de vaci
3 linguri zahar pudra
un plic de zahar vanilat
2 oua
superesenta de lamaie
1 ou pentru uns

Produse folosite in aceasta reteta

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

Superesentele au concetratie mare astfel incat dozajul este diferit de cel al ...

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...

Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...