Prajitura racoroasa

Promo

Instructiuni

Blatul
1 Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce se transforma intr-o crema dulce si spumoasa. Se adauga apoi laptele si ulei si se mixeaza putin. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. La final se incorporeaza usor spuma de albusuri. Se da totul la cuptor pentru aproximativ 20 minute intr-o tava de 24/35 cm, tapetata cu foaie de copt. Se lasa la racit si se taie in doua pe lungime.

Crema
2 Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute in 3-4 linguri de apa rece, dupa care se pune la topit (aveti grija sa nu fiarba!) pe baie de aburi. Cele doua galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar pudra (ca la blat) apoi se adauga amidonul. Se pune laptele caldut si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga gelatina in crema de oua. Se lasa la racit.

3 Branza mascarpone se freaca spuma cu 4 linguri zahar pudra si se pune in crema de oua cand aceasta este rece. Se mixeaza bine pentru omogenizare. Frisca lichida sau smantana pentru frisca se mixeaza pana se ingroasa si se intareste. Daca folositi smantana pentru frisca aveti grija sa nu o transformati in unt. Se adauga apoi mascarpone in crema de oua. Piersicile se taie bucati si se adauga la final in crema.

4 Blatul se insiropeaza cu zeama de compot si esenta, se pune in tava se pune stratul de crema si deasupra cealalta parte de blat insiropat. Se da la frigider pentru 2 ore.

5 Pentru glazura puneti pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati. Turnati firbinte peste prajitura. Lasati la racit si apoi taiati.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blat:
6 oua
5 linguri lapte
6 linguri zahar pudra
3 linguri ulei
150 gr faina
35 gr cacao
1 1/2 plic praf de copt
esenta de vanilie
 
Pentru crema:
300 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
250 gr mascarpone
200 ml lapte
2 galbenusuri
9 linguri zahar pudra
1 lingura amidon alimentar
15 gr gelatina
piersici (sau caise) din compot
esenta de portocale
 
Pentru insiropat blat:
zeama de compot de piersici (caise)
esenta de portocale
esenta de lamaie
 
Pentru glazura:
150 gr ciocolata (50% cacao)
100 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
esenta de cafea

Produse folosite in aceasta reteta

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...