Prajitura Sah

Promo

Instructiuni

1 Mixati spuma untul la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugati treptat ouale batute cu un praf de sare, vanilia si faina cernuta amestecata cu praful de copt. Impartiti apoi compozitia, in doua boluri, in cantitate egala. In unul din ele adaugati cacaua si omogenizati. Turnati compozitia alba (cea fara cacao) intr-o tava intinsa 24*35, tapetata cu hartie de copt.

2 Coaceti la 180 grade 25-30 minute. Procedati identic si cu compozitia cu cacao. Lasati blaturile sa se raceasca complet, pe un gratar metalic, apoi le insiropati putin cu sirop din compot sau sirop de zahar ars.

3 Crema
Intr-o craticioara, pe baie de aburi, topiti ciocolata si lasati-o apoi la racit, la temperatura camerei. Separat mixati frisca lichida. Adaugati in ea mixand continuu, zaharul vanilinat, ciocolata topita, racita, dar inca fluida si untul topit, dar rece. Adaugati esenta de migdale. Dati la rece.

4 Taiati pe lung blaturile in fasii egale de 4 cm. Apoi puneti o fasie alba, una neagra, una alba si iar una neagra, exact ca o tabla de sah. Lipiti-le intre ele cu crema. Cand ati terminat de lipit cele patru bucati, ati format baza. Puneti deasupra un strat de crema.

5 Continuati sa ridicati al doilea etaj de fasii, dar de data aceasta veti porni cu culoarea opusa celei de jos, adica negru, alb, negru alb. Procedati identic pana ce terminati toate fasiile de blat si crema. Astfel ca la sfarsit veti obtine o minunata prajitura cu efectul tablei de Sah. Infoliati prajitura in folie alimentara si dati la rece peste noapte.

Pentru ornat
6 Mixati frisca lichida cu care inveliti apoi prajitura. Decorati cu fulgi de migdale si bombonele.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blaturi:
300 gr unt
400 gr zahar pudra
esenta de vanilie
500 gr faina
1 plic praf de copt
6 oua
4 linguri de cacao
un praf de sare
o cana de compot de caise/pere pentru insiropat
 
Pentru crema:
200 gr ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
150 gr unt
50 ml lichior de caise sau cirese (optional)
esenta migdale
1 plic zahar vanilinat
 
Pentru ornat:
250 ml frisca lichida
80 gr fulgi de migdale
Bombonele

Produse folosite in aceasta reteta

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...

Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...