Profiterol cu budinca de ciocolata

Promo

Instructiuni

1 Puneti intr-o craticioara, pe foc, apa, untul si un praf de sare. Cand coloteste adaugati faina dintr-o data si amestecati energic pana se incorporeaza. Apoi luati de pe foc si amestecati pana se desprinde de pe marginile craticioarei si incepe sa se raceasca. Adaugati cate un ou intreg, pe rand, si amestecati energic dupa fiecare. Incingeti cuptorul la 220 grade.

2 Puneti in tava patrata de aragaz, tapetata cu foate de copt, cate o lingurita din compozitia de choux. Coaceti la foc rapid timp de 20 minute, fara a deschide usa cuptorului, apoi reduceti focul si coaceti 15 minute. In felul aceste choux-urile vor creste si vor deveni goale inauntru. Scoateti si lasati pana se racesc complet. Apoi le taiati in doua si le umpleti cu budinca.

3 Pentru crema de budinca cu aroma de ciocolata amestecati plicul de budinca cu 4 linguri de zahar si 10 linguri de lapte.

4 Intr-o craticioara puneti restul de lapte la incalzit. Turnati compozitia de budinca in laptele cald si amestecati pe foc pana se ingroasa. Lasati pana se raceste complet.

5 Serviti choux-urile umplute cu crema de budinca, cu inghetata, fructe, merisoare, felii de caise si zahar pudra.

Pofta buna!

Ingrediente

500ml lapte
4 linguri zahar
1 plic de budinca cu aroma de ciocolata
 
Pentru choux:
100 gr faina
85 gr unt
200 ml apa
3 oua
un praf de sare
inghetata
fructe, caise, merisoare
zahar pudra

Produse folosite in aceasta reteta

Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...

Praful de budinca Buddy este amicul de baza al copiilor si al tuturor celor c ...