Gogosi
Instructiuni
1 Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si cea de portocala, laptele, iar la urma adaugati faina amestacata cu sare si cernuta de doua ori.
2 Framantati bine cu mana aproximativ 10 minute dupa care lasati aluatul sa creasca la loc caldut, ferit de curenti de aer, pana cand isi dubleaza sau tripleaza volumul.
3 Apoi luati aluatul si intindeti-l cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea bine cu ulei. Intindeti in foaie de 1 cm grosime. Taiati toata foaia rondele cu ajutorul unor forme pentru aluat sau al unui pahar trecut mereu prin faina. Lasati rondelele sa creasca 15 minute pe masa.
4 Se coc in baie de ulei. Se scot cu andreaua si se pun pe un servetel absorbant.
Cat sunt caldute se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat sau prin ciocolata topita.
Pofta buna!
Ingrediente
700 gr faina
120 gr unt
40 gr drojdie
3 linguri zahar
esenta rom
300 ml lapte
5 galbenusuri
1/2 lingurita sare
esenta de portocale
zahar pudra pentru pudrat, ciocolata topita, bombonele colorate
Produse folosite in aceasta reteta
3,30 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...
3,23 Lei
(TVA inclus)
Aroma de rom a fost special produsa in laboratorul Coseli pentru Esenta de Ro ...
2,89 Lei
(TVA inclus)
Zaharul pudra Coseli este un zahar cu aroma de vanilie, ce asigura o dispersi ...