Reteta Redvelvet - de la Emanuela

Promo

Instructiuni

Blat:
Intr-un bol amestecam faina, cacaoa si praful de copt;
Separat mixam ouale cu zaharul si zaharul pudra pana se deschid la culoare  si isi dubleaza volumul;
Adaugam untul topit, smantana pentru frisca si kefirul amestecand bine, urmand ca mai apoi sa adaugam esenta de vanilie, praful de sare si ingredientele solide;
La final de tot adaugam si colorantul rosu;
Punem aluatul intr-o tava cat mai mare (pentru a obtine o foaie subtire) si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 25 minute.
Crema: 
Punem intr-un bol mascarponele si smantana pentru frisca (care trebuie sa fie foarte rece) si le mixam bine pana obtinem o crema aerata si in acest monent daca consideram ca nu e suficient de dulce mai adaugam zahar pudra si mai mixam 2-3 minute.
Asamblare:
Decupam blatul cu un cerc sau cu un pahar cu diametrul mediu, iar restul blatului in sfaramitam intr-un bol;
Punem un cerculet,peste el punem crema (eu am pus crema intr-un posh si am facut aveline),apoi punem un alt cerc si punem din nou crema ,iar pentru decor adaugam cateva firimituri din blatul pe care l-am sfaramitat si optional cateva fructe de padure.

Ingrediente

Blat:

130g kefir
2 oua
140g faina
80g zahar pudra
120g zahar normal
20ml frisca
6g cacao
1/2 lingura praf de copt
1 lingura esenta de vanilie
3 linguri de colorant rosu
60 ml ulei/unt topit
un praf de sare
Crema:
200g mascarpone
250 ml smantana pentru frisca indulcita
(daca considerati ca nu e suficient de dulce mai puteti adauga zahar pudra )

Produse folosite in aceasta reteta

5,67 Lei
(TVA inclus)

Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...

2,05 Lei
(TVA inclus)

Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...

0,29 Lei
(TVA inclus)

Praful de copt Coseli este numai bun “Pentru bucataria ta!”. ...

1,82 Lei
(TVA inclus)

Confera produselor de cofetarie si patiserie un aspect caracteristic.Am gandi ...