Tiramisu - de la Mariana
Instructiuni
Mod de preparare:
Se pregătește/face întai cafeaua,ca după aceea să o lăsăm la răcit într-un bol.
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Albușurile se bat spumă, ca la bezele, spre sfârșit adaug cele 2 linguri de zahăr pudră și mixez până când albușurile devin tari( poți întoarce bolul cu fundul în sus și nu se desprind de bol).
Gălbenușurile se amestecă cu cele 2 cutii de mascarpone și cu cele 2 lingurițe de zahăr vanilat.
Adăugăm treptat albușurile spumă peste gălbenușuri și amestecam ușor până încorporăm toate albușurile în crema de mascarpone.
După ce s-a mai răcit cafeaua,se adaugă esența de vanilie ,esența de cafea și limoncello.
Însiropăm pișcoturile în cafea,unul câte unul, și le așezăm pe tava/ în caserola.
Punem un strat de pișcoturi însiropate, un strat de cremă, și tot așa până terminăm pișcoturile.
Deasupra lăsăm un strat de cremă mascarpone și cernem pe deasupra,cu o sită mică, cacao cât să acoperim total crema.
Peste stratul generos de cacao presărăm fulgii de ciocolată.
Vom pune tiramisú obținut la frigider pentru 3-4 ore,după aceea este ideal de servit.
Ingrediente
-1 pachet de 400 g pișcoturi
-4 ouă
-2 cutii de 250 g mascarpone
-1 esență de vanilie
-1 esență de cafea
-2 lingurițe de zahăr vanilat
-2 linguri de zahăr pudră
-3 linguri de lichior limoncello
- cacao : 100-150 g
- bucăți mărunțite de ciocolată / fulgi de ciocolată/ciocolată rasă
- cafea pregatită la cafetieră ( cam 300-400 ml)
Produse folosite in aceasta reteta
6,64 Lei
(TVA inclus)
Pudra cacao alcalinizata (10 - 12 % unt de cacao) A se utiliza: - la pr ...
2,54 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate ...
2,56 Lei
(TVA inclus)
Esentele Coseli ofera o experienta unica prin miros, culoare si solubilitate. ...
2,02 Lei
(TVA inclus)
Zaharul vanilinat Coseli este un zahar pudra cu aroma de vanilie, ce asigura ...